Vernevelmasker voor paarden

Graag wil ik je voorstellen aan het redmiddel van mijn paard. 
Mijn paard heeft ernstige chronische astma, wat zich in haar geval uit als een allergie tegen stof. De winter van 2019 begon dit probleem, de ene kuur prednison na de andere en het werd maar niet beter, ze bleef maar hoesten en bleef benauwd. Ze stond ondertussen 24/7 buiten en kreeg nat hooi, zelfs het weiland sproeiden we dagelijks zodat we daar het stof ook reduceerde. In het voorjaar ging het gelukkig een stuk beter. Toen het in de zomer boven de 30 graden was en het bijna niet regende, ging het weer fout. Weer een hele tas vol met medicatie mee naar huis. Ik was ten einde raad... Totdat ik de tip kreeg van een dierenarts om eens te kijken naar een vernevelaar. Ik ben zo blij dat ik deze investering heb gedaan! Ik heb het nu eindelijk onder controle gelukkig. Het gaat nu zo goed met haar dat ik gewoon weer 4 á 5 dagen in de week lekker met haar kan trainen zonder dat ze benauwd is of hoest. 

Ik wil jou graag helpen om de luchtwegklachten van jouw paard onder controle te krijgen! Twijfel je nog om een vernevelmasker aan te schaffen of heb je simpel weg het geld niet om er één aan te schaffen? Laat mij je helpen!

Het vernevelmasker

Heeft jouw paard vaak luchtwegklachten? Komt het ook steeds weer terug? Heb je er naar jouw idee alles al aangedaan? Weet de dierenarts ook even niet meer wat je moet doen? 
Dit masker heeft een medicatie cup welke vloeistoffen kan vernevelen. De kamer hieronder zorgt ervoor dat de vernevelde diergeneesmiddelen of natuurlijke oplossingen rechtstreeks in de luchtwegen van jouw paard komen, daar waar het probleem zit. 

Verneveling is een techniek waarbij medicatie of natuurlijke oplossingen verneveld worden in kleine deeltjes, klein genoeg voor het paard om te inhaleren. Ook wel bekend als aerosol therapie. 

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken zonder kabels, slangen of lange draden. Daarnaast is het apparaat geruisloos. 

Het vernevelen is geschikt voor veel verschillende medicaties. 

Het vernevelen van een volle medicatie cup (10 ml) duurt ongeveer 30 minuten. Het paard ademt in en krijgt verse lucht via de inlaatklep, tegelijkertijd wordt in de medicatiecup de medicatie verneveld en komt tijdens de inademing in de longen van het paard. De uitgeademde lucht verlaat het masker via de onderkant. 

Het masker bestaat uit verschillende onderdelen: 

  • Medicatiecup
  • Inlaatklep 
  • Uitlaatventiel
  • Aerosol vernevelkamer 
  • Accu

Daarnaast heb ik zelf 2 producten bij me: NaCl en Balsamic Air. 

NaCl

NaCl is een zoutoplossing. Bij verkoudheid, ontsteking of paardenastma kan het vernevelen met een zoutoplossing raadzaam zijn. Hiermee worden de luchtwegen namelijk schoongespoeld en kunnen de klachten verminderen. Verder heeft het gebruik van een zoutoplossing geen bijwerkingen omdat het hier om een natuurlijk product gaat. 

Balsamic Air

Balsamic Air is een aanvullend diervoeder die oraal gegeven kan worden, maar ook kan worden verneveld. Het is ontworpen om paarden te voorzien van een extra tijdens koud weer of wanneer hun ademhalingsbehoeften groter zijn. Balsamic Air bevat essentiële oliën en natuurlijke plantextracten. 

Wil je meer weten over de vernevelaar of wil je een afspraak maken?